Kemudahan sukan atlet Sukma disediakan awal

SHAH ALAM, 6 APRIL : Peralatan kemudahan sukan yang diperlukan oleh atlet Sukan Malaysia (Sukma) akan mula disediakan tahun ini bagi mengelakkan peralatan tidak dapat digunakan seperti tahun lalu.

Exco Sukan, Amiruddin Shari (PKR-Batu Caves) berkata inisiatif itu juga bagi membolehkan atlet menggunakan peralatan ketika latihan.

“Kebiasaannya amalan membeli peralatan dilakukan mengikut belanjawan tahunan, tetapi untuk tahun ini kita akan menyediakan peralatan awal walaupun Sukma diadakan 2016.

“Kita tidak mahu kejadian tahun lalu berulang apabila peralatan menembak tidak sempat sampai sebelum Sukma seterusnya atlet tidak mempunyai kemudahan peralatan yang baik semasa Sukma berlangsung.

Read more...

EXCO : Selangor lahirkan ‘sepasukan’ pemain rebutan

SHAH ALAM, 3 APR : Peminat sukan bolasepak Gergasi Merah wajar merasa bangga kerana Selangor melahirkan ramai bintang sukan yang menjadi rebutan pasukan lain.

Exco Pembangunan Generasi Muda dan Sukan, Kebudayaan dan Pembangunan Usahawan, Amirudin Shari berkata, kira-kira 11 pemain yang beraksi dengan pasukan JDT dan Pahang pada Final Piala Malaysia 2014 merupakan bintang bola sepak kelahiran Selangor.

“Perlawanan akhir Piala Malaysia 2014 antara JDT dengan Pahang, pemain yang berasal daripada Selangor kalau dikumpulkan hampir satu pasukan, 11 orang di dalam padang itu dan saya rasa aspek yang ini patut kita banggakan. Kita mengeluarkan atlit yang baik demi pembangunan sukan di Selangor,” kata Amirudin, ketika menggulung perbahasan ucapan Menjunjung Titah Ucapan DYMM Sultan Selangor pada persidangan hari ke-5 Persidangan Penggal Ketiga Dewan Negeri Selangor (DNS) yang ke-13 Tahun 2015 hari ini.

Amirudin yakin bola sepak Selangor  mampu melahirkan bintang baru bola sepak negara melalui pembangunan sukan yang berterusan.

Read more...

Selangor bukan pasukan berstatus bintang tetapi mencipta bintang

SHAH ALAM, 25 MAC : Penyokong Selangor layak berbangga dengan pencapaian sukan bola sepak negeri itu walaupun pasukan Liga Super 2015 Selangor tidak dibarisi deretan pemain berstatus bintang seperti mana sesetengah pasukan lain.

Exco Pembangunan Generasi Muda, Sukan, Kebudayaan dan Pembangunan Usahawan, Amirudin Shari berkata, ini kerana Selangor kekal mencipta paling ramai pemain bertaraf bintang sekaligus penyumbang terbesar kepada pasukan kebangsaan.

“Ini patutnya menjadi kebanggaan apabila Selangor lahirkan ramai pemain bintang yang ramai dan juga pemain kebangsaan seperti Safee Sali, Amri Yahya, Syafiq Rahim, Ashraf dan ramai lagi.

“Pemain ini lahir dari benih Selangor, dari pembangunan bola sepak Negeri Selangor.

“Saya rasa ini imej dan watak bola sepak Negeri Selangor yang tak boleh dipadamkan dan tradisi ini kita akan kekalkan, lahirkan pemain baik dan pasukan bola sepak yang baik,” kata Amirudin ketika dihubungi Selangor Kini hari ini.

Read more...

Liga Sukan Selangor Plus 2015 berwajah baru, lebih dinamik

SHAH ALAM, 20 MAC: Kejohanan Jelajah Futsal kini diberi nafas baru dijenamakan semula sebagai Liga Super Selangor Plus 2015 bagi lebih menarik dan dapat mencungkil bakat baru.

Exco Pembangunan Generasi Muda dan Sukan, Amirudin Shari berkata, selain futsal, kejohanan kali ini turut melibatkan pertandingan bola jaring dan bola keranjang.

“Kali ini kita juga melibatkan pertandingan di peringkat Dewan Undangan Negeri (DUN) berbanding sebelum ini yang dibuat berdasarkan daerah.

“Langkah ini bagi membolehkan penglibatan lebih ramai generasi muda, mencungkil bakat baru selain membudayakan kehidupan lebih cergas dan sihat,” katanya dalam Majlis Pelancaran Liga Super Selangor Plus 2015.

Bertempat di Bangunan SUK, majlis turut dihadiri ADUN Sekinchan, Ng Suee Lim dan Adun Sri Andalas, Dr Xavier Jayakumar.

Read more...

Red Giants fokus kerjasama berpasukan walaupun tiada pemain bintang

SHAH ALAM 9 MAC: Kesungguhan pemain bola sepak Selangor meraih kemenangan sulung Liga Super 2015 tanpa kelibat aksi pemain bertaraf bintang membuktikan keupayaan pasukan itu memanfaatkan kerjasama antara mereka.

Pengurus pasukan Selangor, Amirudin Shari berkata pasukan itu bermain satu pasukan dengan cukup baik termasuk pemain simpanan sentiasa bersedia apabila diturunkan.

“Ini yang saya rasa satu kunci kepada pasukan Selangor musim ini,” kata Amirudin dipetik laman sesawang FAS Selangor.

Selangor tanpa kemenangan dalam tiga aksi awal Liga Super musim ini apabila tewas 2-0 kepada Terengganu di tempat lawan, 7 Februari lalu disusuli dua keputusan seri 1-1 ketika bertemu Pahang di Kuantan dan juara bertahan, Johor Darul Takzim (JDT) di Shah Alam.

Ditanya adakah kehadiran pengurusan baharu termasuk dirinya yang dilantik sebagai pengurus pasukan dan Noor Hisham Mohd Ghouth sebagai penolong pengurus pasukan sudah mula memberi impak terhadap semangat pasukan, Amirudin lebih mahu memberi pujian terhadap pemainnya.

“Bagi saya, apa yang saya lihat para pemain memberikan seratus peratus komitmen mereka. Ini perkara yang saya cukup suka dengan pasukan ini,” katanya.

Read more...
  •  Start 
  •  Prev 
  •  Next 
  •  End 

Page 1 of 2

  • International Cyber Games 2015

    International Cyber Games 2015

Pertanyaan

Sebarang pertanyaan, cadangan, maklumbalas dan aduan berkaitan, sila hubungi Unit Korporat, di talian 03 - 5519 6380 ext 118

Ikuti Kami

Tentang Kami

Sebarang urusan rasmi, sila berkunjung ke :

Aras 3, Carlton Hotel Holidays & Suites, No.1, Persiaran Akuatik, Jalan Aerobik 13/43, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA.

Tel : +603 - 5519 6380 / 5510 9063

Fax : +603 - 5510 1377

Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web : www.msnselangor.gov.my

Koordinat : 3.075382, 101.537138

Statistik Pengunjung

3 0 3 4 8 0 9
Hari Ini
Kelmarin
Minggu Ini
Minggu Lepas
Bulan Ini
Bulan Lepas
Keseluruhan
1455
2389
3844
1677098
52016
54166
3034809
Alamat IP: 184.73.112.180
Waktu Pelayan: 28-04-2015 14:44:37
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com
Extensions by Siteground Joomla hosting